Fire ud af seks kokke, der går videre i finalen til kokkekonkurrencen Årets Vildtret 2014, kommer fra restauranter i provinsen. Konkurrencen afholdes den 19. oktober i Forum Copenhagen, hvor deltagelse af førende restauranter lægger op til en hård konkurrence om at tilberede den bedste vildtret.
Vildtforårsruller, krondyrspølse og skorzonerrod er nogle af ingredienserne, som dommere og publikum kan opleve til finalen i Årets Vildtret 2014. Både nye og erfarne kokke fra landets restauranter har afmålt, afprøvet og afbalanceret forskellige smagsvarianter og sammensat deres konkurrencebidrag i form af en opskrift med krondyrinderlår og tre garniturer, der gav adgang til en plads i finalen.
”Finalisternes opskrifter ser spændende og lovende ud. Det er især interessant, at flere af finalisterne har valgt at bruge varmere og mere asiatisk inspirerede krydderier sammen med deres vildtkød,” fortæller dommer Mikkel Marschall, der er kok og med i dommerpanelet.
De seks bedste og mest kreative opskrifter er nu udvalgt af et stærkt dommerpanel bestående af kokkene Francis Cardenau (Le Sommelier), Rasmus Grønbech (Grønbech og Churchill), Mikkel Maarbjerg (Kirk + Maarbjerg) og Mikkel Marschall (Marschall Food) samt landmand Søren Wiuff og Børsens gastronomiredaktør Ole Troelsø.
Finalisterne i Årets Vildtret 2014 er:
De seks kokke, som har lavet de mest opfindsomme vildtopskrifter og dermed er udtaget til finalen, er:
- Casper Sobczyk fra Restaurant Et i Aarhus.
- Chhuong Paing fra Restaurant Kiin Kiin i København.
- Johannes Vestergaard fra Restaurant Tinggården i Frederiksværk.
- Mathias Sejer Sørensen fra Le Sommelier i København.
- Rungthiwa Chummongkhon fra Restaurant Skipperly på Vejrø.
- Tommy Jespersen fra Falsled Kro nær Faaborg.
Til den afgørende finale den 19. oktober bliver finalisterne bedømt ud fra strenge kriterier.
”Smag, præsentation og bæredygtighed er tre primære kriterier, når vi skal udvælge finalisterne og den endelige vinder. Kokkene konkurrerer på både en forberedt og en improviseret ret, og vi får derfor indtryk af deres kreativitet, hvordan de sammensætter forskellige råvarer og deres evne til at overholde en stram deadline. Vi glæder os til at opleve årets vildtretter og forventer, at det lige som de foregående år bliver svært at vælge en vinder,” siger Francis Cardenau, der er en del af dommerpanelet.
Om Årets Vildtret 2014
Initiativtageren til Årets Vildtret 2014 er informationsindsatsen Bæredygtig jagt, som Danmarks Jægerforbund, Tolvmandssektionen i Landbrug & Fødevarer og Dansk Skovforening står bag. Konkurrencen har været afholdt hvert år siden 2011. Vinderen i 2013 var 19-årige Chhuong Paing (Kiin Kiin). I 2012 vandt Brian Mark Hansen (Christiansholm Slot) og i 2011 Rasmus Grønbech (Grønbech og Churchill). Råvarerne til Årets Vildtret er sponsoreret af Klosterhedens Vildt og grønsagerne af Søren Wiuff.