19. oktober konkurrerer kokke fra hele landet om at tilberede Årets Vildtret 2014. Ingredienserne er friskt vildtkød fra danske skove og grønsager fra lokale marker.
Dommerpanelet består af kokke fra landets førende restauranter, der kårer vinderen under livsstilsmessen ”Gør Din Bolig Bedre/Smagen af Danmark” i Forum i København.
Danske kokke bliver for fjerde år i træk udfordret i kreativitet og opfindsomhed med frisk, dansk vildtkød. Adgangsbilletten til Årets Vildtret er udviklingen af en hovedret bestående af krondyr-inderlår og tre garniturer. Det danner baggrund for udvælgelsen af seks finalister, der i konkurrencens afgørende timer i Forum skal tilberede deres retter og en improviseret forret med vildtkød fra en råvarebuffet.
”Vi er meget glade for igen i år at kunne invitere nogle af landets dygtigste kokke til at deltage i Årets Vildtret. Konkurrencen er med til at synliggøre de mange muligheder, der er med kød fra fasan, rådyr og andre af skovens dyr. Finalen er en del af livsstilsmessen Smagen af Danmark og vi håber, at de dygtige kokke med deres kreative teknikker og nytænkende opskrifter kan inspirere messens gæster til også at sætte vildtkød på menuen i deres egen husholdning, ” siger Claus Lind Christensen, formand for Danmarks Jægerforbund, der er en af initiativtagerne til Årets Vildtret.
Dommerpanel af professionelle feinsmakere
Et stærkt dommerpanel bestående af kokkene Francis Cardenau (Le Sommelier), Rasmus Grønbech (Grønbech og Churchill), Mikkel Maarbjerg (Kirk + Maabjerg) og Mikkel Marschall (Marschall Food) samt landmand Søren Wiuff og Børsens gastronomiredaktør Ole Troelsø vil udvælge de seks finalister blandt de indsendte opskrifter.
”Smag, præsentation og bæredygtighed er tre primære kriterier, når vi skal udvælge finalisterne og den endelige vinder. Kokkene konkurrerer på både en forberedt og en improviseret ret, og vi får derfor indtryk af deres kreativitet, hvordan de sammensætter forskellige råvarer og deres evne til at overholde en stram deadline. Vi glæder os til at opleve årets vildtretter og forventer, at det lige som de foregående år bliver svært at vælge en vinder, ” siger Francis Cardenau, der er en del af dommerpanelet til Årets Vildtret 2014.
Konkurrencens hovedpræmie er 10.000 kr. og der er henholdsvis 5.000 kr. og 2.000 kr. til anden og tredje pladsen.
Livsstilsmessen Gør Din Bolig Bedre/Smagen af Danmark foregår i Forum på Julius Thomsens Plads 1, 1925 Frederiksberg C fra 17.-19. oktober 2014. Messen er åben for alle fra kl. 11-17. Finalen i Årets Vildtret afvikles i messens udstillingsområde 19. oktober fra kl. 11-16 og kan overværes af messens gæster.
Om Årets Vildtret 2014
Initiativtageren til Årets Vildtret 2014 er informationsindsatsen Bæredygtig jagt, som Danmarks Jægerforbund, Tolvmandssektionen i Landbrug & Fødevarer og Dansk Skovforening står bag. Konkurrencen har været afholdt hvert år siden 2011. Vinderen i 2013 var 19-årige Chhuong Paing (Kiin Kiin). I 2012 vandt Brian Mark Hansen (Christiansholm Slot) og i 2011 Rasmus Grønbech (Grønbech og Churchill). Råvarerne til Årets Vildtret er sponsoreret af Klosterhedens Vildt og grønsagerne af Søren Wiuff.