CUIZINE

Kendt stjernekok hentet til Musikkens Spisehus

gourmetmad

 Stjernekokken Thorsten Schmidt skal fornøje de nordjyske smagsløg i de kommende måneder.

 

Det skorter ikke på tilbud for én af Danmarks absolut bedste kokke, efter han og Ruths Hotel i Skagen for nylig valgte at stoppe samarbejdet i mindelighed.

Faktisk har Aarhus-drengen Thorsten Schmidt også fået tilbud fra flere nationale og internationale steder, men vælger for en periode Musikkens Spisehus i Aalborg.

Det kom i stand, da han helt uformelt talte i telefon med sin gamle ven, restaurantchef i Musikkens Spisehus i Musikkens Hus, Mikael Kopp Christensen.

– I løbet af samtalen kom vi på idéen om at skabe nogle mindeværdige gastronomiske øjeblikke sammen. Lige nu vil jeg bare nyde at kunne være lidt spontan og deltage i forskellige gastronomiske arrangementer, indtil jeg har fundet ud af, hvad det næste store bliver og selvfølgelig hvor, sigerThorsten Schmidt, der indtil videre har dedikeret sin tid til foredrag, produktudvikling og konsulentopgaver.

I Musikkens Spisehus ser restaurantchef Mikael Kopp Christensen frem til det kreative samarbejde.

– Han kunne have valgt hele verden, men han valgte os. Thorsten er klart i top tre-listen over Danmarks bedste kokke, og så er han tilmed en flink fyr. Det bliver to gamle venner, der jammer sammen , siger en tydeligt begejstret Mikael Kopp Christensen. De to kokke lærte hinanden at kende, mens de endnu stod i lære.

Thorsten Schmidt, som også har været dommer i TV 2-programmet ”Danmarks bedste amatørkokke”, vil fra 24. april være gæstekok udvalgte fredage og lørdage i en yderst begrænset periode. Planen er at lave en lille pop up-restaurant på etagen over den gængse restaurant. Her vil Thorsten Schmidt sammen med Mikael Kopp Christensen og køkkenchef Daniel Ditman Pedersen frembringe unikke madoplevelser.

– Der vil blive leget og eksperimenteret for at frembringe smagsoplevelser med personlighed , siger Mikael Kopp Christensen, og Thorsten Schmidt supplerer:

– For gæsten bliver det noget med at nyde øjeblikket og tage del i hele oplevelsen og ikke bare være tilskuer , siger han.

Kuvertpriserne kommer til at ligge mellem 1000 og 1200 kroner, og der skal bestilles bord på forhånd.