Her er opskriften på en traditionel risalamande, som giver glade maver til alle juleaften.
Ingredisenser
1 liter sødmælk
180 g grødris
1 vaniljestang
70 g sukker
100 g mandler
1 knivspids salt
4 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Kog langsomt mælk og grødris op i en gryde under konstant omrøring, til det er bragt i kog.
Sæt blusset på lav varme. Rør rundt og læg låg på.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Vend med sukker, så vaniljekornene skilles fra hinanden.
Kom sukker og vanilje, samt den skrabede vaniljestang, i gryden. Rør rundt og lad simre på svag varme i ca. 45 minutter. Rør ofte, til risene er møre. Fjern vaniljestangen.
Smut mandlerne og hak dem groft. Tilføj dem og salt i grøden, og lad grøden køle af.
Inden serveringen piskes fløden luftig og vendes i risengrøden.
Find opskriften på julens bedste flæskesteg her
Ovenstående artikel/artikler er resumeret af cuizine.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes.