Det kan være svært at vurdere når ens kød har opnået den rette kernetemperatur. Med et stegetermometer undgår du at skulle skære kødet op, for at se om det er færdigstegt.
Her får du en guide til de rette temperaturer i alle salgs kød.
Oksekød
Oksekød kan steges på mange måder. Her får du en guide til de forskellige typer, for at opnå en medium stegning af kødet.
Oksemørbrad: 57°
Culotte: 57°
Cuvette: 60°
Roastbeef: 55°
Oksefilet: 58°
Højreb: 58°
Oksetykkam/oksesteg: 78°
Flankesteak: 60°
Oksespidsbryst: 60°
Svinekød
Flæskesteg (nakkekam, svinekam, kamsteg): 65°
Ribbensteg: 70°
Svinemørbrad: 65°
Porchetta/rullesteg: 74°
Nakkefilet: 75°
Hamburgerryg: 70°
Pulled pork: 95°
Farsbrød: 80°
Kalv
Culotte: 60°
Cuvette: 63°
Kalvefilet: 64°
Kalvebov: 75°
Kalvemørbrad: 60°
Fjerkræ
Kylling: 75°
And: 75°
Andebryst, rosa: 68°
Kalkun: 75°
Lam
Lammekølle: 65°
Lammeculotte: 60°
Lammekrone: 65°
Vildt
Dyreryg: 62°
Dyrekølle: 62°
Fasan: 75°
Kanin: 75°
Due: 74°
Dådyr: 65°
Krondyr: 60°
Få opskriften på flæskesteg med sprøde svær her.
Ovenstående artikel/artikler er resumeret af cuizine.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes.
https://spisbedre.dk/artikler/kernetemperatur-steg-kod-med-stegetermometer.