Det hører bare februar til – fastelavnsboller. Fyldt med creme, flødeskum, marcipan eller hvad dit hjerte begærer. Her disker vi op med en opskrift på fastelavnsboller med creme. Lige i tide så du kan nyde dem på denne skønne søndag i februar.
Ingredienser
Dej
- 1 dl mælk
- 25 g. gær
- 125 g. blødt smør
- 1 stk. æg
- 4 spsk. sukker
- 6 dl hvedemel
- ½ tsk. salt
Creme
- 2 dl mælk
- 1 stk. æg
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 tsk. vaniljesukker
Glasur
- 200 g. flormelis
- 1 tsk. kakao
- Lidt koldt vand
Fremgangsmåde
- Dej: Lun mælken i en gryde og hæld den herefter over i en skål og rør gæren ud heri
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser til dejen og ælt den godt igennem. Lade den hæve i ca. 1 time
- Creme: Pisk mælk og æg let sammen i en gryde. Tilsæt herefter sukker, mel og vaniljesukker
- Bring blandingen i kog, mens du hele tiden pisker. Lad creme koge ved jævn varme under omrøring, i et par minutter. Hæld den herefter over i en skål og lad den afkøle, til den er helt kold
- Fastelavnsboller: Rul dejen ud til en firkant og inddel den i 12 mindre firkanter
- Fordel ca. 1 spsk vaniljecreme på midten af hver lille firkant
- Saml herefter dejen om fyldet til små “pakker”. Klem lukningerne godt sammen og form dem i hånden til små boller. Placer dem på en plade med bagepapir med lukningen nedad
- Bollerne skal efterhæve ca. 45 minutter og pensles herefter med æg
- Når de er afkølet, kan de pyntes med glasur og serveres