CUIZINE

Opskrift på fastelavnsboller

Fastelavnsboller med kakaoglasur sammen med en kop kaffe - opskrift på fastelavnsboller | Cuizine
Foto: Arkivbillede

Det hører bare februar til – fastelavnsboller. Fyldt med creme, flødeskum, marcipan eller hvad dit hjerte begærer. Her disker vi op med en opskrift på fastelavnsboller med creme. Lige i tide så du kan nyde dem på denne skønne søndag i februar.

Ingredienser

Dej

  • 1 dl mælk
  • 25 g. gær
  • 125 g. blødt smør
  • 1 stk. æg
  • 4 spsk. sukker
  • 6 dl hvedemel
  • ½ tsk. salt

Creme

  • 2 dl mælk
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 tsk. vaniljesukker

Glasur

  • 200 g. flormelis
  • 1 tsk. kakao
  • Lidt koldt vand

Fremgangsmåde

  1. Dej: Lun mælken i en gryde og hæld den herefter over i en skål og rør gæren ud heri
  2. Tilsæt alle de øvrige ingredienser til dejen og ælt den godt igennem. Lade den hæve i ca. 1 time
  3. Creme: Pisk mælk og æg let sammen i en gryde. Tilsæt herefter sukker, mel og vaniljesukker
  4. Bring blandingen i kog, mens du hele tiden pisker. Lad creme koge ved jævn varme under omrøring, i et par minutter. Hæld den herefter over i en skål og lad den afkøle, til den er helt kold
  5. Fastelavnsboller: Rul dejen ud til en firkant og inddel den i 12 mindre firkanter
  6. Fordel ca. 1 spsk vaniljecreme på midten af hver lille firkant
  7. Saml herefter dejen om fyldet til små “pakker”. Klem lukningerne godt sammen og form dem i hånden til små boller. Placer dem på en plade med bagepapir med lukningen nedad
  8. Bollerne skal efterhæve ca. 45 minutter og pensles herefter med æg
  9. Når de er afkølet, kan de pyntes med glasur og serveres