Frugt og grønt i sæson er ikke mindst friskere og mere smagsfyldt, men har også været udsat for kortere transport og færre sprøjtemidler. Især hvis du vælger danske produkter. Det kan dog være svært at følge med i, hvad der er i aktuel sæson. Derfor gennemgår vi her dansk frugt og grønt i februar.
Kål
Flere forskellige typer kål er i sæson i denne måned. Dette gør sig blandt andet gældende for:
- Grønkål
- Rosenkål
- Hvidkål
- Rødkål
Rodfrugter
Rodfrugterne har det også godt for tiden. De har deres hovedsæson, mens det er efterår og vinter. Du kan derfor sagtens involvere disse i madlavningen:
- Gulerødder
- Jordskokker
- Kartofler
- Pastinakker
- Persillerødder
- Rødbeder
Svampe
Der er også en enkelt svamp, der sniger sig ind blandt februars grøntemner. Det er østershatte, der er kendt som en vintersvamp. De indeholder ikke en markant smag, men er eminente i eksempelvis saucer, stegt med hvidløg eller brugt som tilbehør til retter. De kan findes i naturen hele vejen fra oktober og frem til marts.
Fokus på dansk frugt og grønt
Mange tænker ikke over sæsonens råvarer, men der er en ganske god grund til at have fokus på netop dette. Ved at spise dansk frugt og grønt i februar får du en lang række fordele. Kortere transporttid for dine grøntsager. Færre sprøjtemidler. Friskere grønt og frugt. Derudover kan du også samtidig minimere dit klimaaftryk ved netop at spare på rejsen for dine grøntsager. Du får desuden automatisk varieret din kost, da det skifter fra måned til måned, hvad der er i sæson.