Chocolatier Peter Svenningsen overraskede, da han vandt over favoritterne ved The International Chocolate Awards.
Peter Svenningsen er ny i chokoladebranchen, og er først lige ved at få sine chokolader i markedet, men alligevel overraskede han alle, da han vandt 3 guld og 3 sølv ved The International Chocolate Awards Scandinavian Regional Competition i weekenden i København og dermed kvalificerede sig til World Final i London.
Jeg er meget overrasket over resultatet, men også meget stolt over at mine chokolader faldt i så god smag hos de internationale dommere. Jeg gik “all in” ved ikke at gå kompromis med mine chokolader. Enten ville jeg falde helt igennem, eller så ville jeg nå til tops, fortæller chocolatier Peter Svenningsen.
Chokolade baseret på vand
Ud over høj kvalitet i både chokolade og ganache (fyldet) er Peter Svenningsens chokolader unikke, da chokoladen er baseret på vand og ikke smør og fløde som andre chokolader. Peter svenningsen er en af de få i verden, som laver chokolade baseret på vand.
Fyldet i Peter Svenningsens chokolader er også unikke, da det er baseret på friske, lokale sæsonbetonede råvarer, som han selv indsamler i den nærliggende natur.
Peter Svenningsen nævner sin samarbejdspartner Mikkel FriisHolm, internationalt anerkendt chocolatier, som har samme kompromisløse holdning til kvalitet, som ham selv, og som er til stor inspiration, når han udvikler sine chokolader.
Telefonen har kimet siden jeg vandt The International Chocolate Award. Før rendte jeg potentielle kunder på dørene, men nu ringer de til mig, fortæller en glad Peter Svenningsen, som også har fået henvendelse fra et chokoladebrand i Japan, hvor nyheden om den dygtige chocolatier også er nået ud.
Verdens bedste chokolade
Peter Svenningsens ambition er lave verdens bedste fyldte chokolade, som udelukkende er baseret på rene og naturlige råvarer uden smør, fløde og tilsætningsstoffer.
Om det lykkes får Peter Svenningsen mulighed for at afprøve ved verdensmesterskabet i London senere på året, som han har kvalificeret sig til på baggrund af det flotte resultat ved The International Chocolate Award Scandinavian regional Competitions.