Spørger man Claus Holm kan den bruges til meget mere end det, og her giver han sit bud på en 3-retters middag – alt sammen tilberedt i HOLM Æbleskivepande.
HOLM Æbleskivepande er designet i rå støbejern, og støbejernet sikrer en jævn varmefordeling. Den er velegnet til alle varmekilder og kan også sættes i ovnen eller på bål og grill, hvilket giver ekstra mange anvendelsesmuligheder.
Claus Holms menu tilberedt i æbleskivepanden består af lakse-falaffel med ingefær og chili, kalkun-cakes og Crème brûlée – opskrifterne får du her:
|
Med HOLM Æbleskivepande kan du lave meget mere end æbleskiver
Lakse-falaffel med ingefær og chili
Ingredienser:
150 g fersk laks
1 æg
1 spsk. hakket ingefær
¼ chili
1 tsk. tandoori krydderi
1 spsk. honning
1 tsk. blå birkes
Salt og peber
Til anretning
½ lime
Frisk chili
Desuden: HOLMs Olivenolie Spray
Sådan gør du:
Kom laksen i en blender og kør den til en homogen masse. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen. Spray alle hullerne med olie, og sæt æbleskivepanden på blusset.
Varm den godt op og kom massen i. Steg falaflerne, så de får en skorpe og sæt æbleskivepanden i ovnen ved 200-220 grader i 15-20 minutter.
Serveres med ½ lime i både og frisk chili til.
Kalkun-cakes
Ingredienser:
180 g kalkunbryst
1 lille dåse majs
1 dåse bønne-mix
1 spsk. soja
Til anretning: Frisk oregano, Frisk basilikum, 3 spsk. skyr, lidt rapsolie
Desuden: HOLMs Olivenolie Spray
Sådan gør du:
Kom olie i hvert hul og varm panden godt op. Skær kalkunkødet i tynde skiver, og læg 1 skive i hvert hul. Fordel derefter 1 spsk. bønner og 1 spsk. majs i hvert hul. Dryp soja over kød, bønner og majs. Sæt æbleskivepanden i ovnen ved 200-220 grader i 5-7 minutter.
Inden servering hakkes frisk oregano og frisk basilikum groft og drysses over. Kom 1 tsk. skyr i hvert hul, og dryp med rapsolie.
Crème brûlée
Ingredienser:
8 æggeblommer
½ liter fløde
100 g sukker
1½ vaniljestang
Til anretning: Friske bær, du bestemmer, frisk mynte
Desuden: Gasbrænder til Crème brûlée
Sådan gør du:
Rør alle ingredienserne sammen og fordel massen i æbleskivepanden. Sæt æbleskivepanden i ovnen cirka 45 minutter ved 110 grader. Sæt derefter panden på køl.
Når den er blevet kold drysses der med 1 spsk. rørsukker i hvert hul, og cremen brændes med en brænder.
Inden servering pyntes med bær og frisk mynte.