CUIZINE

Guide: En nybegynders guide til dessertvin

Publiceret: 27.11.2021

Dessertvin har eksisteret i flere århundrede. Trods dette er denne form for vin stadig en gåde for mange. Eftersom mange synes, at dessertvine er lidt af et mysterium, går de faktisk glip af at kunne nyde disse fantastiske vine. 

Hvad er definitionen på en dessertvin?

I vinens verden er der meget debat om, hvad definitionen på en dessertvin er. For nogle er en dessertvin en specifik sød vin, der serveres som akkompagnement til desserten. 

For andre er det enhver sød vin, der kan drikkes alene eller med mad. Ifølge vinindustrien er en dessertvin enhver vin, der indeholder over 14 % alkohol, hvilket inkluderer vine såsom portvin og sherry.

De ubesvarede spørgsmål

Navnet dessertvin hentyder klart og tydeligt til, hvad en dessertvin bruges til. Det er dog ofte stadig svært at finde ud af, hvor dessertvine passer ind. De har nemlig en karakteristisk sødme og et højt alkoholindhold.

Og så er der alle de andre spørgsmål: Skal vin drikkes for sig selv? Bør den drikkes sammen med dessert? Hvilken slags glas skal en vin serveres i? Det er alt sammen spørgsmål, der forvirrer dem, som overvejer at kaste sig ud i dessertvinenes univers. 

Få svaret her

Svaret på de ovennævnte spørgsmål er i bund og grund meget simpelt. For svaret på de enkelte spørgsmål er nemlig – at det kommer helt an på dine personlige præferencer. Vin kan drikkes til en dessert eller alene. Du kan bruge mindre glas på grund af den intense smag og alkoholprocenten. Men i sidste ende er det op til dig.