Onsdag den 5. juni kickstartede man den første Gastronomiske Maraton i Skagen. I løbet
af tre dage fik deltagerne nogle sublime gastronomiske oplevelser på Restaurant
De 2 Have, Brøndums Hotel og Ruths Hotel.
Deltagerne på sommerens Gastronomiske Marathon kom fra hele landet og blev alle begejstrede for gastronomien i Skagen.
De tre steder bød på hver deres unikke overraskelse:
• Hos Restaurant De 2 Have, der ligger ved Grenens spids, dukkede kokkene
pludselig frem fra krattene i den vilde natur med appetizers.
• På Brøndums Hotel fik deltagerne fortalt en levende historie om hotellets
farverige kunstnermiljø.
• På Ruths Hotel skortede det heller ikke på kreativitet. Køkkenchef Michel
Michaud serverede østers oppe på Sømærket med udsigt over den brusende
Nordstrand.
Rasmus Windstrup Sørensen, initiativtager til arrangementet siger: ”Vi sad alle
dage omkring et langbord, hvilket bidrog til en social stemning, hvor folk
snakkede på kryds og tværs, og udvekslede forretningsforbindelser. Da vi
sluttede af på Ruths Hotel, var det med langvarige kram og et par enkelte
kindkys, hos mange af deltagerne, hvilket viste det forhold de på 3 dage også
have formået at danne til hinanden.
Arrangementet var et stort tilløbsstykke for gastronomisk interesserede. Mange
af deltagerne har spist på adskillige Michelin restauranter rundt om i verden,
men viste en stor begejstring omkring madlavningens kunst her i Skagen.
Rasmus Windstrup Sørensen fortsætter og runder af: ”Folk håber inderligt på at
arrangementet vil blive gentaget og det har vi bestemt også planer om.”