CUIZINE

Guide til den rette kernetemperatur

Udskæring af medium stegt oksesteg

Det kan være svært at vurdere når ens kød har opnået den rette kernetemperatur. Med et stegetermometer undgår du at skulle skære kødet op, for at se om det er færdigstegt.

Her får du en guide til de rette temperaturer i alle salgs kød.

Oksekød

Oksekød kan steges på mange måder. Her får du en guide til de forskellige typer, for at opnå en medium stegning af kødet.

Oksemørbrad: 57°
Culotte: 57°
Cuvette: 60°
Roastbeef: 55°
Oksefilet: 58°
Højreb: 58°
Oksetykkam/oksesteg: 78°
Flankesteak: 60°
Oksespidsbryst: 60°

Svinekød

Flæskesteg (nakkekam, svinekam, kamsteg): 65°
Ribbensteg: 70°
Svinemørbrad: 65°
Porchetta/rullesteg: 74°
Nakkefilet: 75°
Hamburgerryg: 70°
Pulled pork: 95°
Farsbrød: 80°

Kalv

Culotte: 60°
Cuvette: 63°
Kalvefilet: 64°
Kalvebov: 75°
Kalvemørbrad: 60°

Fjerkræ

Kylling: 75°
And: 75°
Andebryst, rosa: 68°
Kalkun: 75°

Lam

Lammekølle: 65°
Lammeculotte: 60°
Lammekrone: 65°

Vildt

Dyreryg: 62°
Dyrekølle: 62°
Fasan: 75°
Kanin: 75°
Due: 74°
Dådyr: 65°
Krondyr: 60°

Få opskriften på flæskesteg med sprøde svær her.

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af cuizine.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes.

https://spisbedre.dk/artikler/kernetemperatur-steg-kod-med-stegetermometer.