CUIZINE

Invitation til Årets Vildtret 2014

Skærmbillede 2014-10-13 kl. 11.48.23

Kom og vær med i Forum Copenhagen den 19. oktober, når Danmarks førende kokke dyster om at skabe årets bedste vildtret med vildtkød og spændende danske råvarer. De seks dygtigste finalister er udvalgt, og de bliver bedømt af et erfarent dommerpanel, som forventer god smag, flot præsentation og omtanke for bæredygtighed. Årets Vildtret afholdes som en del af livsstilsmessen Bolig, Mad og Design, der afholdes i Forum Copenhagen fra den 17.-19. oktober.

Danskerne har fået smag for fasan og rådyr, og det lokale friske vildtkød er blevet tilgængeligt i takt med, at vi er gået ind i efteråret. Vildtkødets højsæson skal fejres, og derfor gentager Bæredygtig Jagt igen i år konkurrencen Årets Vildtret.

Kom og vær med i Forum Copenhagen den 19. oktober, når nogle af Danmarks førende kokke kæmper om at tilberede årets bedste vildtret med vildtkød og spændende danske råvarer. Konkurrencen bliver en del af livsstilsmessen Bolig, Mad og Design, hvor mere end 45.000 forventede gæster vil danne rammen om dysten.

Konkurrencens fokus er det friske vildtkød og de gode, danske råvarer. Deltagerne skal først improvisere en forret med vildtkød fra en ’råvarebuffet’, hvorefter
de skal skabe en hovedret med krondyrinderlår efter egen opskrift.

Et stærkt felt af finalister
Seks finalister fra velrenommerede restauranter i hele landet er udvalgt på baggrund af deres forslag til en opskrift med krondyrinderlår. Finalisterne er:

  • Casper Sobczyk fra Restaurant Et, Aarhus
  • Chhuong Paing fra Restaurant Kiin Kiin, København
  • Johannes Vestergaard fra Restaurant Tinggården, Frederiksværk
  • Mathias Sejer Sørensen fra Le Sommelier, København
  • Rungthiwa Chummongkhon fra Thai-kokkeskolen.dk
  • Tommy Jespersen fra Falsled Kro, Faaborg

Vildtretterne bliver bedømt af et erfarent dommerpanel bestående af kokkene Francis Cardenau (Le Sommelier), Rasmus Grønbech (Grønbech & Churchill), Mikkel Maarbjerg (Kirk+Maarbjerg) og Mikkel Marschall (Marschall Food Event) samt landmand Søren Wiuff (Brogården, Gislinge) og Børsens gastronomiredaktør Ole Troelsø. Dommerne bedømmer vildtretterne efter tre kriterier: Smag, præsentation og bæredygtighed.

Du kan være med, når kokkekonkurrencen afvikles søndag den 19. oktober fra kl. 11.00-16.00 på livstilsmessen Bolig, Mad og Design i Forum Copenhagen, Julius Thomsens Plads 1, 1925 Frederiksberg C.