CUIZINE

Julens bedste vaniljekranse

Bagning af vaniljekranse

Vaniljekransen er en af julens klassikere, og skaber både smil og glæde i folks maver. Vi giver her den bedste opskrift på sprøde vaniljekranse, som kan fyldes i kagedåserne op til jul. Vaniljekranse er også perfekte som ophæng på juletræet eller grene, med et lille rødt silkebånd.

Ingredienser til vaniljekranse

1 vaniljestang

100g smuttede mandler

375g hvedemel

125g kartoffelmel

375g koldt smør

250g sukker

1 æg

Fremgangsmåde

  1. Hak den hele vaniljestang og mandlerne meget fint. Du kan evt. bruge en foodprocessor eller en minihakker til denne opgave.
  2. Bland hvede- og kartoffelmel sammen, og smuldr det kolde smør i melblandingen. Tilsæt herefter sukker og den hakkede vaniljestang. Slå ægget ud i dejen og saml dejen.
  3. Dernæst skal dejen stå tildækket og koldt indtil næste dag*.
  4. Brug kødmaskinens lille stjerne kageplade, og kør dejen igennem. Skær stængerne i en 10 cm størrelse og form dem herefter til kranse. Luk kransen til med et lille tryk, men pas på ikke at ødelægge formen.
  5. Bag dem i ca. 8 min, ved 200° i traditionel ovn, til kransene er gyldne og sprøde.

Vaniljekransene bør opbevares i en kagedåse, for at undgå de bliver bløde eller tørre. Opbevares tørt.

*Dejen til vaniljekranse kan holde sig i op til 2 uger, hvis den er pakket godt ind i bagepapir.

Frysetips: Den færdige dej til vaniljekranse kan sagtens fryses ned, hvis den ikke skal bruges endnu. Frys evt. dejen i mindre portioner, for at gøre optøning lettere. Har du også fået lavet en for stor portion, kan de færdigbagte vaniljekranse også fryses ned.

Nærings indhold

Nærings indhold pr. 100g: 1981 kJ / 473 kcal

Fiber: 1,8g

Protein: 5,1g

Kulhydrat: 50,8g

Fedt: 27,8g

Find andre lækre opskrifter her.

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af cuizine.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes.

https://www.arla.dk/opskrifter/vaniljekranse/