Vaniljekransen er en af julens klassikere, og skaber både smil og glæde i folks maver. Vi giver her den bedste opskrift på sprøde vaniljekranse, som kan fyldes i kagedåserne op til jul. Vaniljekranse er også perfekte som ophæng på juletræet eller grene, med et lille rødt silkebånd.
Ingredienser til vaniljekranse
1 vaniljestang
100g smuttede mandler
375g hvedemel
125g kartoffelmel
375g koldt smør
250g sukker
1 æg
Fremgangsmåde
- Hak den hele vaniljestang og mandlerne meget fint. Du kan evt. bruge en foodprocessor eller en minihakker til denne opgave.
- Bland hvede- og kartoffelmel sammen, og smuldr det kolde smør i melblandingen. Tilsæt herefter sukker og den hakkede vaniljestang. Slå ægget ud i dejen og saml dejen.
- Dernæst skal dejen stå tildækket og koldt indtil næste dag*.
- Brug kødmaskinens lille stjerne kageplade, og kør dejen igennem. Skær stængerne i en 10 cm størrelse og form dem herefter til kranse. Luk kransen til med et lille tryk, men pas på ikke at ødelægge formen.
- Bag dem i ca. 8 min, ved 200° i traditionel ovn, til kransene er gyldne og sprøde.
Vaniljekransene bør opbevares i en kagedåse, for at undgå de bliver bløde eller tørre. Opbevares tørt.
*Dejen til vaniljekranse kan holde sig i op til 2 uger, hvis den er pakket godt ind i bagepapir.
Frysetips: Den færdige dej til vaniljekranse kan sagtens fryses ned, hvis den ikke skal bruges endnu. Frys evt. dejen i mindre portioner, for at gøre optøning lettere. Har du også fået lavet en for stor portion, kan de færdigbagte vaniljekranse også fryses ned.
Nærings indhold
Nærings indhold pr. 100g: 1981 kJ / 473 kcal
Fiber: 1,8g
Protein: 5,1g
Kulhydrat: 50,8g
Fedt: 27,8g
Find andre lækre opskrifter her.
Ovenstående artikel/artikler er resumeret af cuizine.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes.