CUIZINE

Nyd 1. søndag i advent med hjemmelavede æbleskiver

Hjemmelavede æbleskiver smager cirka 100 gange bedre end de færdigkøbte. Det kan godt være det tager lidt tid at lave, men det er det værd, og det er en af de traditioner børn husker fra deres barndoms jul.

Denne æbleskive opskrift giver ca. 50 æbleskiver.

500 g. hvedemel
3 spsk. sukker
8 dl. kærnemælk
4 æggeblommer
8 æggehvider
3 tsk. natron
1 tsk. salt
3 tsk. vanillesukker

Smør til stegning
Strikkepind til vending af æbleskiverne. (alternativt kan du bruge en gaffel)

Start med at blande melet med vanillesukker, salt og natron. Del æggene. Hæld de øvrige ingredienser op, så de er klar.
Pisk æggeblommerne med sukker, til massen er lys og luftig. Rør melet og kærnemælken i massen lidt ad gangen. Pisk, så der ikke kommer klumper.

Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen. Nu skal dejen hvile i en halv time.

Find æbleskivepanden frem og lad den blive godt varm. Hæld en lille klat smør i hvert hul og fyld 2/3 op med dej. Vend æbleskiverne ved at vippe dem op med strikkepinden. Hæld evt. lidt mere fedtstof ved æbleskiverne, når du har vendt dem. Vend dem et par gange og start forfra, til du ikke har mere æbleskive dej.

Server med syltetøj, flormelis og gløgg.

Der er ikke noget værre end æbleskiver, som ikke er ordentligt bagt i midten. Brug en kødnål eller strikkepind til at tjekke, hvornår de er færdige. Er der ikke noget dej på nålen, når du hiver den ud, er æbleskiverne klar til spisning.