CUIZINE

Øget fokus på nøglehulsmærket fødevarer

1445882_62627440

Budskabet om fordelene ved de nøglehulsmærkede og sundere alternativer har udvidet kendskabet til det fællesnordiske ernæringsmærke – også hos mændene.

Herrefedt! Sådan lød sloganet på den kampagne, som Fødevarestyrelsen fyrede op under i foråret. Kampagnen var især målrettet ufaglærte og kortuddannede mænd 35+. Formålet var, at slå et slag for nøglehuls-mærkede fødevarer og samtidig vise, at sund mandemad ikke behøver at være kedeligt, men sagtens kan være både fuld af smag og herrefedt.

Nu dokumenterer en undersøgelse fra analysebureauet YouGov, at budskabet om de sundere alternativer har udvidet både kendskabet og tilliden til det fællesnordiske ernæringsmærke – også hos mændene.

Mere end 9 ud af 10 danskere kender Nøglehullet

Hos befolkningen i almindelighed har Nøglehullet over de senere år markeret sig som et af de mest velkendte fødevaremærker, kun overgået af det røde økologiske Ø. I runde tal kender nu mere end 9 ud af 10 det grønne nøglehul, hvad enten det er mænd, kvinder, unge eller gamle.

Undersøgelsen viser, at 40 procent af de kortuddannede mænd finder Herre-fedt-kampagnen relevant, og at en ud af tre rækker ud efter det grønne nøglehul, når de køber ind. Her er det særligt brød, kød og morgenmadsprodukter med det grønne mærke, der kommer i indkøbsvognen.

”Så der er helt klart plads til forbedringer – også når det gælder kortuddannede mænd”, fastslår kontorchef Else Molander fra Fødevarestyrelsen.

”Særligt vigtigt er det, at vi får øget de kortuddannede mænds viden om Nøglehullet. Undersøgelsen viser nemlig også, at man i højere grad lægger mærke til Nøglehulskampagnerne og oftere går efter produkter med Nøglehullet i supermarkedet, når man ved, hvad mærket står for.

Og når vi spørger mændene selv er det blandt andet helt afgørende, at Nøglehullet markedsføres uden løftede pegefingre og med fokus på, at Nøglehullet også er mad med masser af smag. Det er præcis det, vi har gjort med kampagnen Herrefedt”, siger Else Molander.