CUIZINE

Opskrift: Fransk æbletærte

1295248_70324962

Skøn efterårsdessert med Stevia. En skøn æble dessert her i det tidlige efterår er lige sagen.

Hermesetas er klar med en fin opskrift på fransk æbletærte, hvor man erstatter sukkeret med det nye natursødemiddel SteviaSweet, som giver en ligeså god og sødlig smag – blot med langt færre kalorier. Og friske æbler er der nok af året rundt, også her om sommeren. Hvis ikke i haven, så i ethvert supermarked. God appetit!

8-10 personer
Til tærtedejen:
175g hvedemel
75g smør
2 spsk Hermesetas Stevia Drys-Let eller
½ tsk Hermesetas Stevia Flydende
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand

Til fyldet:
1 kg madlavningsæbler
2 spsk Hermesetas Stevia Drys-Let
3 spsk siet abrikosmarmelade med reduceret sukkerindhold

Tilberedning
Bland smør, Hermeseta Stevia Drys-Let eller Flydende og æggeblomme sammen og arbejd gradvist melet ind i blandingen. Tilsæt om nødvendigt vand, så der opnås en blø, men ikke klistret dej. Fordel tærtedejen i en lav 23 cm form. Køl indtil den skal bruges. Forvarm ovnen til 190o C. Skræv øblerne og skær dem i tynde skiver. Fordel æbleskiverne over dejen så de overlapper hinanden. Drys Hermesetas Stevia Drys-Let henover æblerne og læg så et nyt lag æbler. Forsæt med at lægge nye lag og drys Hermesetas, til der ikke er flere æbler. Bag herefter tærten i 30 – 40 minutter indtil æblerne er gyldenbrune og dejener bagt. Lad tærten køle lidt af og pensel overfladen med abrikosmarmeladen. God fornøjelse!

Opskrift 1. stk
kJ 6486 811
kcal 1555 194
Protein g 26,1 3,3
Kulhydrat/g 269,0 33,6
Fedt/g 40,0 5,0
Find selv flere opskrifter på www.hermesetas.dk

STEVIA
Hermesetas har lancereten ny produktlinje, der kun er baseret på det nye natursødemiddel, Stevia, som blev godkendt sidste år af EU Kommissionen. Alle de hidtil kendte Hermesetas produkter vil fortsat kunne fås, så de nye Stevia produkter er blot en ny linje, baseret på natursødemidlet Stevia.
Alle Hermesetas produkter med SteviaSweet fås i de fleste dagligvarebutikker til 45,- kr.