CUIZINE

Hjemmelavet kirsebærsovs

Kirsebærsovs oven på risalamande

Sådan laver du den lækreste kirsebærsovs til risalamanden juleaften.

Ingredienser til kirsebærsovs

0,50 vaniljestang
65 g sukker
1 dl portvin
2 dl appelsinjuice
1 dl kirsebærvin
1 dl vand
400 g kirsebær, udstenede (Friske eller frosne)
1 tsk. majsstivelse

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem herefter med sukker. Bland sukker og vaniljeblandingen i en gryde, sammen med portvin, appelsinjuice, kirsebærvin. Kog blandingen op og lad simre i få minutter.

Tilføj friske eller frosne kirsebær og kog op igen. Lad herefter det hele simre i 10 minutter.

Mix majsstivelse med koldt vand og tilføj blandingen lidt af gangen til kirsebærsaucen, til saucen har den rette tykkelse.

Server herefter ovenpå risalamande.

Tip: Saucen kan sagtens tilberede dagen før. Sæt den her på køl og varm langsomt op inden servering.

Find opskriften på den lækreste risalamande her.

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af cuizine.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes.

https://www.valdemarsro.dk/kirsebaersauce/