CUIZINE

Skånsk sommer på kølig flaske: Snälleröds akvavitter er nyt under solen

Snälleröds akvavitter

Der er nye, milde smagsoplevelser i vente ved sommerens lette frokoster og lune aftner med Snälleröds akvavitter, og man bør smage de stolte svenske traditioner for akvavit til god sommermad. Prøv Jungfruns Brännvin med orientalske noter af koriander og citrus eller Bokhållarens Akvavit, der efterlader en ægte fornemmelse af sommer med sin sødmefulde smag af anis og vanilje.

Vi danskere drikker oftest snaps til årets jule- og påskefrokoster, men faktisk egner den nordiske drik sig mindst lige så godt til de lune dage med lettere anretninger. Det ved svenskerne, der drikker deres snaps hele året, og som har varianter, der passer særligt godt til bestemte årstider. Det er der nu – bogstavelig talt – gyldne muligheder for at afprøve i Kristi himmelfartsdagene, som venter danskerne lige rundt om hjørnet.

”Jungfruens Brännvin og Bokhållarens Akvavit er de mildeste og blødeste akvavitter i Snälleröds-familien, og passer derfor perfekt til den danske sommer. Vi har bestræbt os på at levere særligt milde akvavitter, som imødekommer dem, der normalt ikke indtager snaps. Og vores håb er, at de milde og sommerlige smagsvarianter også sniger sig med på middagsbordet ved andre selskabelige lejligheder i løbet af året. ” siger Eric Berntson, som genåbnede Snälleröds Ångbränneri i 1991.

Krydret snaps med et strejf af Orienten

Jungfruens Brännvin er en forfriskende og anderledes snaps fra Snälleröds Ångbränneri, som skal udfordre danskernes snapsevaner. Jungfruens Brännvin har smagsnuancer af orientalske urter og krydderier, og man fornemmer tydeligt noter af koriander og citrus, inden smagen rundes sødmefuldt af grundet fadlagringen. De krydrede smagsnuancer passer godt sammen med grillet fisk som tigerrejer eller jomfruhummer eller med en klassisk grillet svinekotelet, som sikrer en original dansk madoplevelse.

Smagen af vanilje er smagen af sommer

Bokhållarens Akvavit har en moderne og mild fremtoning. Den er fremstillet af klassiske nordiske krydderier som anis, kommen og fennikel og med et strejf af vanilje, der skaber en harmonisk sødme. Smagsoplevelsen rundes af med citrusnoter, der giver akvavitten en tørhed i eftersmagen.  De milde toner af vanilje går smukt hånd i hånd med varmrøget laks eller bøf tatar og kan dermed sikre en helt særlig kulinarisk oplevelse ved sommerens lyse aftner på terrassen.