Grissini er lækre som som tilbehør til en spaghetti bolognese eller man kan bruge det som lækre snacks, som man dypper i f.eks. artiskok/hvidløgscreme, god olivenolie, lidt klassisk pesto eller f.eks. frisk-ost.
Grissinier kan krydres med flagesalt, tørret oregano, friskhakket rosmarin og friskhakket timian, men du kan sagtens prøve med andre krydderier som fx chili, peber, tørret basilikum, lidt paprika eller lidt friskrevet parmesan.
Ingredienser
3 dl lunkent vand
1/2 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt
1 tsk. honning
25 gram gær
100 gram fuldkornsspeltmel
350 gram ølandshvedemel (du kan godt bruge almindelig hvedemel)
ekstra ølandshvedemel til æltning
Fremgangsmåde
Bland vand, med salt, honning, gær og olivenolie og rør det godt sammen.
Bland fuldkornsspeltmel og ølandshvedemel i dejen, bland den godt sammen og ælt dejen i ca. 10 minutter. Tilsæt mere mel hvis den klistrer for meget.Lad dejen hæve overdækket i en time.
Skær dejen i 12-16 stykker og rul hver af dem ud til en grissini. Jeg plejer at lave dem i bagepladens længde og gerne lidt tykke i det.
Inden du ligger dem på bagepladen, skal den lige smøres med olivenolie. Brug også gerne bagepapir.
Pensl eller forstøv grissinierne med lidt vand og krydr dem (med fx flagesalt, tørret oregano, friskhakket rosmarin, friskhakket timian, chili, peber, tørret basilikum, paprika eller lidt friskrevet parmesan).
Lad grissinierne hæve yderligere 30 min og varm ovnen op til 220 grader.
Bag grissinierne i ovnen i 15-20 min til de er flot gyldne og sprøde.
Server straks Grissini i glas på rød/hvid ternet dug, lidt oliven, artiskokcreme og så lige et par stykke fontina ost eller måske den lidt mildere bel paese.
Kilde: http://www.broedet.dk/opskrift-paa-grissini/